Història

La creació del club


La història del nostre club comença oficialment un 16 de juliol de 1982. Fins aleshores havien existit diversos equips a Sant Vicenç, que jugaven amb diferents noms i dels que, molt a pesar nostre, no hem obtingut cap informació. Existien dos equips, un cadet i un infantil. Jugaven des de feia tres o quatre anys lligues de promoció amb el nom de Club Basket Sant Vicenç. Però quan es va voler inscriure un equip juvenil amb aquests jugadors a la Federació Catalana de Basquetbol es van trobar que ja havia existit un club a Sant Vicenç inscrit feia temps que malauradament havia deixat un deute important i, si es volia respectar el nom, s’havia de pagar aquest deute.

La junta, de la qual ara parlarem, va decidir fundar un nou club i després de donar-hi voltes el nom escollit va ser Club Basket Joventut Sant Vicenç (amb el temps bàsquet va substituir a basket). I així el nostre club va ser fundat.

La primera junta


L’impulsor del club era, en aquell moment, el Luis Fernández, molt lligat a la història del club. Ell era entrenador de l’equip infantil que jugava lligues de promoció i, juntament amb alguns pares dels jugadors, es va plantejar la inscripció del club a federació. Celebrant reunions als locals que cedien els Salesians de Sant Vicenç es van anar preparant els estatuts del nou club i es va escollir la primera junta presidida pel senyor Pere Farré. El senyor Farré constà durant anys com a president del club encara que la junta només es va mantenir dos anys.

La resta de la història


A partir de 1984 és en Vicente Garcia (conegut per tots per “Pichete”) qui porta tot el funcionament del club i es converteix en l’ànima del mateix. El 1988 el Vicente passa a ser oficialment el president del club amb una junta formada per gent jove. Més endavant, s’afegeix el senyor Francisco Garcia (Paco) que el 1992 fa el primer intent de dotar al club d’escola de bàsquet, però l’intent queda diluït dins de l’Escola Esportiva Municipal. El 1994 un grup de pares juntament amb Luis Fernández i Francisco Garcia formen una nova junta sent escollit com a president el senyor Ferran Buades, qui ha presidit fins fa poc. Tot i patir diversos canvis, la junta va durar fins el 2002 quan es formà una nova junta que seguia presidida pel Sr. Buades. Però formada per gent jove que jugava o entrenava al club i la qual volia donar una empenta al nostre club. A l’any 2009 es forma la junta actual, amb Francesc Vilà com a president, la qual fa funcionar el nostre club dia rere dia.

La part esportiva


El nostre club és un club modest. Mai ha tingut equips a categories importants però sí que és un club emprenedor que sempre està en la recerca de nous jugadors i així formar nous equips.

Fets remarcables són l’ascens l’any 1991 dels dos equips sèniors del club, el masculí de 3ª “B” a 3ª “A” (on es va mantenir fins la temporada 2005-2006) i el femení de 3ª a 2ª on hi va romandre dos anys abans de tornar a la categoria inicial. Sub-23 masculí va fer una temporada excepcional els anys 1995-1996 guiats per Miguel Àngel Cortés. També la temporada del 2003-2004 del sènior masculí els va permetre l’ascens a 2ª.

A nivell de promoció uns minis i infantils femenins molt bons a finals dels anys 80 i diversos títols a promoció en aquests últims anys (júnior masculí nivell C, cadet masculí nivell C-1 i pre-mini mixte nivell D).

Una gran fita assolida fou la creació l’any 2004, amb conveni amb l’Ajuntament, de la nostra pròpia escola de bàsquet on avui en dia hi ha més de cinquanta nois i noies aprenent bàsquet. Actualment el club compta amb un grup de nens/es de psicomotricitat adaptada al bàsquet, un grup d’escola que només fa trobades amb altres equips, equips masculins a totes les categories, inclòs un sènior a territorial, i un equip femení de categoria cadet.

PENDENT D’ACTUALITZACIÓ